(ξανα)έπεσαν οι μάσκες


 (ξανα)έπεσαν οι μάσκες
Ο παλιός κόσμος πέθανε,
ο καινούριος παλεύει για να γεννηθεί.
Ζούμε στην εποχή των τεράτων. 

Αντόνιο Γκράμσι 
Πέρασαν μόλις λίγες ημέρες από τότε που περιγράψαμε τί πρόκειται να συμβεί  στη συγκρότηση του προεδρείου στο Π.Κ. και επιβεβαιωθήκαμε μέχρι κεραίας. ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ προσήλθαν στο 1ο Δ.Σ. και με περίσσευμα αλαζονείας, χωρίς να μπουν καν στον κόπο να ντύσουν την όποια συνεργασία τους με υπόνοια πολιτικού ή ιδεολογικού μανδύα, πέταξαν έξω όλες τις άλλες παρατάξεις από το προεδρείο και από τα τμήματα, υπηρετώντας τις υπέρτατες αξίες που είχαν πάντα: της ιδιοτέλειας, του παραγοντισμού, της καρέκλας. Οι προσωπικές δε και σεξιστικές επιθέσεις δεν έλειψαν ούτε αυτή τη φορά από την ημερήσια διάταξη.
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, το 63,38% από εσάς, στήριξε στο πολιτιστικό - για μία ακόμα φορά - τους εκπρόσωπους  του παλιού, φθαρμένου και σάπιου παρελθόντος αυτής της χώρας. Αφήσατε για ακόμα τρία χρόνια το Πολιτιστικό Κέντρο, έρμαιο αυτών, που όχι απλώς φύση και θέση, δεν έχουν καμία σχέση με αυτό που λέμε πολιτισμό, αντιθέτως βρίσκουν χώρο και από θέση ισχύος, το λεηλατούν , το χρησιμοποιούν για χτίσιμο προσωπικής πολιτικής καριέρας, για να καλλιεργούν τις δικές τους προσωπικές διασυνδέσεις με φορείς, καλλιτέχνες, θέατρα, νυχτερινά μαγαζιά.
Η εντολή που πήραμε εμείς, είναι για μία ακόμα φορά είναι να προασπίσουμε τη δημοκρατική λειτουργία του φορέα και την εύρυθμη λειτουργία του, να ελέγξουμε τα οικονομικά πεπραγμένα και να παράξουμε πολιτισμό, μαζί με και για τους συναδέλφους μας και ολόκληρη την ελληνική κοινωνία.
Την ώρα που το καινούργιο παλεύει να γεννηθεί, γεννιούνται συσχετισμοί και συνεργασίες τέρατα. Δε θα πτοηθούμε στιγμή παρά τις επιθέσεις, τη λάσπη και τις απειλές. Αντίθετα μας έχουν πεισμώσει περισσότερο και με τη συμπαράσταση τη δική σας θα τα καταφέρουμε να στρέψουμε την πορεία του Π. Κ. εκεί που του αξίζει.